Ravotten in een nieuw jasje

RUIG draait om lekker vrij buiten spelen in de natuur. Geen strak en gestructureerd schema zoals op school, sport -of muziekles, maar ruimte om uit te razen en grenzen te verleggen in een avontuurlijke omgeving. Stoer, eigenwijs, onbevangen en actief. Bij RUIG krijgt ieder kind een vleugje Pippi Langkous. “Ik heb het nog nooit gedaan dus ik denk dat ik het wel kan!”

‘Rewild the kids’

Bij RUIG gaan we rollend de duinen af, sjouwen zware takken, springen van een omgevallen boom, stampen in plassen en bouwen hutten en forten. Maar ook spotten we monsters en draken, ontdekken bloemen en planten en ontmoeten grote beesten en kleine diertjes. We doen ook wat terug voor de natuur. Zo ruimen we altijd het plastic op dat we tegenkomen.

Samen op avontuur

Bij RUIG gaan kinderen samen met hun leeftijdsgenootjes op avontuur onder begeleiding van de trainers van RUIG. De kinderen hebben de leiding: zij verzinnen en creëren het avontuur. De stoere trainers bieden geen entertainment, maar gaan mee in de belevingswereld van de kinderen. Ze inspireren en motiveren de groep om op ontdekking te gaan en samen te werken. Uiteraard maken ze daarbij een scherp onderscheid tussen aanvaardbare risico’s en gevaar.

Buiten gebeurt ‘t!

Slecht weer bestaat niet bij RUIG. We gaan altijd naar buiten, het hele jaar door. Doordat het weer en de jaargetijden continu veranderen, is elke activiteit een nieuw avontuur en biedt de natuur telkens weer een unieke ervaring. Bovendien vinden kinderen niks leuker dan in modderplassen stampen: dus regenpakken en laarzen aan!

Samenwerkingspartners

RUIG is officieel gastheer van het Nationaal Park Zuid-Kennemerland. RUIG werkt samen met de beheerders van het Nationaal Park, waaronder Staatsbosbeheer, IVN Natuureducatie, bezoekerscentrum de Kennemerduinen, het Duincafé, Natuurmonumenten en PWN.