Meet TEAM RUIG

We zijn een hecht, sportief en razend enthousiast team!

 Marieke Zweers (eigenaar RUIG)

Marieke is oprichter en eigenaar van RUIG. Marieke startte  in 2017 RUIG-Haarlem omdat ze haar twee zoontjes graag veel tijd in de natuur wil laten doorbrengen. Veertien jaar geleden behaalde ze haar masterdiploma door af te sturen op de vraag ‘Hoe krijgen we kinderen in beweging om obesitas te voorkomen?’. Sindsdien heeft zij zich bijgeschoold tot leefstijl interventiespecialist en werkt Marieke aan diverse landelijke campagnes op het gebied van gezondheidsbevordering en gedragsverandering, zoals Gezonde school en Gezonde Kinderopvang, voor het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Ook leidde ze diverse projecten voor het kennisinstituut VeiligheidNL, gericht op risicogedrag bij de jeugd. Als het even kan gaat Marieke zelf ook mee tijdens de RUIG-activiteiten.

Partners

Studio Spruit

Maaike, eigenaar van Studio Spruit is zelfstandig kindertherapeut en helpt RUIG met het pedagogisch beleid en de benadering van de kinderen. Maaike werkt al meer dan 15 jaar intensief met kinderen. Studio Spruit weet als geen ander hoe je kinderen kan motiveren en hoe je hen in hun kracht zet.

Stijn Duinveld

Stijn is de nieuwe Freek Vonk. Stoer, superelaxed en een magneet voor de kinderen. Stijn heeft stage bij RUIG gelopen en is gelukkig blijven plakken!

Remi Lips 

Remi is onze hoofdtrainer,  opgeleid tot gymdocent en ook nog eens bewegingswetenschapper! Kinderen in beweging brengen vindt hij fantastisch. Hij kan als geen ander kinderen inspireren om met veel plezier lekker buiten te bewegen.